2011. április 3., vasárnap

Közeledik...

Közeledik a húsvét! Már alig vártam, hogy feldíszíthessem a lakást.Valahogy karácsony után olyan sivár volt.A gyerekek egyik kedvence volt ez a "modern" nyuszi,aki motoron hozza az ajándékot.Olyan vagány! Egy gombnyomásra még igazi motorberregést is hallat.A csokitojást pedig a hátizsákjába rejti.
Évekkel ezelőtt az Arany Kötőtű újságból készítettem ezeket a horgolt tyúkanyókat.Rengeteg volt, jutott belőle az óvónéniknek, tanító néniknek, rokonoknak, ismerősöknek.Sok maradék fonalat fel lehetett használni a készítésükkor.

Szintén néhány évvel ezelőtt találtam a filc tyúkocska és kakas ötletét a Praktika újságban.Szívesen készítettem sorozatban ezeket is .Sőt készültek hozzá kiscsibék és hímes tojások is, de azok valahogyan nem akartak idén előkerülni. Semmi gond! Majd karácsonykor meglesznek...!!

Minden évben kell valami újat alkotni, ezért készültek el egy másik tavaszon a Fürge Ujjak ötlete alapján a horgolt kis tojásmelegítők.

Tavaly húsvét előtt "kaptam rá" a varrásra.Az első műveim ezek voltak.Képzelhetitek mennyit készítettem,ha még ennyi meg is maradt! Biztos vagyok benne, hogy idén találok nekik kis gazdákat.
Az ötletet valahol az interneten találtam,csak sajnos nem tudom, hogy hol,de idén a"kreativtutorialok.blogspot.com"-on is ráleltem.
A kép nem valami jó, szerencsésebb lett volna egyesével fotózni őket!
És most jöjjenek az idei "sztárok"!Ezeket is sorozatban gyártottam, de a lányom rögtön egy kis kosárnyit elkért belőle.Így nem biztos, hogy mindenki kap belőle, akinek szerettem volna adni. A keményítéssel nagyon megszenvedtem, sokat kísérleteztem, mire sikerült. Ágakra akasztva fogják nálam díszíteni a nappalit.

 Szóval felkészültünk, jöhetsz nyuszi !Már a csokigyűjtő kosarat is kitettük ,csak meg kell töltened!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése