Ez volt a mai ebéd.
Fahéjas csiga
tésztához : 60 dkg liszt
2 kiskanál só
8 dkg cukor
4 dkg élesztő
10 dkg margarin
2 dl tej
2 tojás
töltelékhez: 15 dkg kristálycukor
2 evőkanál őrölt fahéj
2 evőkanál liszt
15 dkg margarin
tetejére : higított méz (én ezt elhagyom,mert túl édes lenne)
mázhoz : 10 dkg porcukor
1 evőkanál tej
1 mokkáskanál vaníliaaroma(ha van)
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd az alapanyagokat összedagasztjuk.
A töltelékhez valókat gőz fölött megolvasztjuk.
A tésztát kelesztés után fél centi vastagra nyújtjuk.A tölteléket egyenletesen rákenjük, majd óvatosan felgöngyöljük.4 cm széles szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a csigák oldalát olvasztott margarinnal megkenjük.200 fokos sütőben megsütjük.Amikor a sütőből kivesszük, meglocsoljuk a mézzel.A mázhoz valókat összekeverjük és a kész csigákra locsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése