2013. május 25., szombat

Fahéjas csiga

Ez volt a mai ebéd.
 Fahéjas csiga
tésztához : 60 dkg liszt
                 2 kiskanál só
                 8 dkg cukor
                 4 dkg élesztő
                10 dkg margarin
                 2 dl tej
                 2 tojás
töltelékhez: 15 dkg kristálycukor
                  2 evőkanál őrölt fahéj
                  2 evőkanál liszt
                  15 dkg margarin
tetejére : higított méz (én ezt elhagyom,mert túl édes lenne)
mázhoz : 10 dkg porcukor
               1 evőkanál tej
               1 mokkáskanál vaníliaaroma(ha van)
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd az alapanyagokat összedagasztjuk.
A töltelékhez valókat gőz fölött megolvasztjuk.
A tésztát kelesztés után fél centi vastagra nyújtjuk.A tölteléket egyenletesen rákenjük, majd óvatosan felgöngyöljük.4 cm széles szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a csigák oldalát olvasztott margarinnal megkenjük.200 fokos sütőben megsütjük.Amikor a sütőből kivesszük, meglocsoljuk a mézzel.A mázhoz valókat összekeverjük és a kész csigákra locsoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése