2015. február 22., vasárnap

Február

Mielőtt hipp-hopp vége lenne ennek a hónapnak is illene egy bejegyzést írni.Igaz, hogy a február a farsang ideje, de a gyerekek már kinőttek a jelmezes farsangolásokból, úgyhogy nekem ez a hónap már a húsvéti készülődéssel telik.Az igazat megvallva, már karácsony másnapjától a húsvéton jár az eszem, pontosabban a díszeken, dekorációkon.Mivel a boltokban a múlt héten már megjelentek a csokinyuszik, én is előhozakodhatok velük.
Idén először készítettem horgolt egész tojásokat.Egy részét már ki is keményítettem, a többit majd folyamatosan, de ahhoz nálam kedv is kell.Pár éve már készítettem horgolt féltojásokat , idén is gyártottam egy sorozatot, de még nem tudtam bele csibéket venni, úgyhogy majd később mutatom.Internetes ötlet ez a zsebes nyuszi.A zsebbe édességet, vagy apró kis ajándékot lehet tenni.
A kistáskából ez az első példány, a többi kiszabva várja a sorsát. Húsvéti ajándékot pakolhatunk bele, vagy tojásgyűjtő kistáska lehet.

Már tavaly is készült "praktikás"óriás csibe. Olyan kis ölelgetnivaló !...és a szintén "praktikás"kajla fülű nyúl is tavalyi ötlet.

Végül az elmaradhatatlan sütemények:
 3Bit szelet
Hófehérke (hókocka)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy, bárcsak tudnák horgolni...

    VálaszTörlés
  2. Ha az alapokat megtanulod, ezeket a tojásokat máris el tudod készíteni, mert csak egyráhajtásos pálcákból és láncszemekből állnak.

    VálaszTörlés