2015. augusztus 21., péntek

Nyár vége .... :(

Lassan vége a jó világnak , kezdődik az iskola vele együtt az állandó rohangálás, időhiány , ezért gyorsan feltöltöm az utóbbi idő termését.

Már régóta szerettem volna nyakpárnát varrni. Most végre elhatároztam magam és nekiálltam. Ha gondoltam volna , hogy ilyen hamar elkészül, biztos nem halogatom ilyen sokáig.
Egy német oldalon láttam ezt a számoló egeret. Szerintem nagyon ötletes, jó kis ajándék lehet óvodásoknak, vagy első osztályosoknak. A farkincáján 4x5 gyöngy van, ezzel tudnak 20-as számkörben számolni a kicsik. Szerintem fejlesztő pedagógusok is nagy hasznát vehetik. Nem csak horgolt, hanem varrott egeret is láttam , az is nagyon aranyos volt.
Elfelejtettem mutatni, hogy még július elején főztem baracklekvárt. De nem akár milyet, hanem levendulásat. Nagyon kíváncsi vagyok az ízére, illatára !
A nagy melegben nem nagyon kívántuk a főtt ételt, sokkal jobban esett egy nagy pohár málna shake, vagy körte shake. Júniusban a meggyshake volt a sláger.
Rengeteg gyümölcslevest készítettem. Az egyik legfinomabb a szeder leves volt , óriási szederszemmel díszítve.
Mivel a hőségben süteményt nem nagyon sütöttem, sokszor volt édességhiányunk. Egy ilyen alkalommal készült a tejberizs.

Ha augusztus, akkor Míra szülinapja. A születésnapján éppen Londonban volt, úgyhogy még nagyobb izgalommal várta a tortáját.Próbáltam valami érdekeset készíteni. Nem az íze volt különleges, hanem a díszítése. Igazi csajos torta lett !


1 megjegyzés: