2013. április 29., hétfő

Sokat gyakoroltam...

... a frivolitást.
Elkészült egy hópehely:
 Joli mama mintája alapján egy kereszt:
 Aztán önállósítottam magamat és a kereszt mintáját felhasználva készítettem egy könyvjelzőt is:
Ahhoz már nem volt türelmem, hogy kikeményítsem, majd később bepótolom, az majd sokat segít a formájukon.

4 megjegyzés:

  1. Kedves Gerti! Itt vagyok. Jártam már Nálad, de akkor még nem volt hajócsipkés munkád. Nem voltam elég kitartó, hogy megkeressem a csatlakozási lehetőséget Hozzád, most megtaláltam:-)
    Úgy kezdem, hogy ügyes vagy, igazán jó lett mindegyik elkészült csipkéd. A kereszt valóban nem tartozik a legkönnyebbek közé.
    Kérted, hogy írjam le, mit kellene másképp csinálnod. Ahogy olvasom, Te tűvel csinálod. Sajnos ezzel én ugyan próbáltam, de nem szerettem meg.
    Mind a kétféle technikával szépeket lehet készíteni, de mindegyik kicsit más lesz. Lazábbak a csomók, nem fekszenek olyan szépen ki az elkészült dolgok. Én például nem is keményítem, ha angyalkát csinálok, és szeretném, ha jobban állna, akkor legeljebb hajlakkal befújom.
    Mivel a hajócskával készült csomók sokkal szorosabbak.
    Ezeknél a munkáidnál is látszik, hogy lazák a csomók, ha lehet a tűvel csináltat is csináld szorosabbra. A gyűrűk zárása is ezért nem olyan határozott.
    A csillagocskádnak ha látnám, milyen a mintája, jobban meg tudnám mondani, hogy hol kell változtatnod rajta /hozzáteszem, hogy szép, kedves dísze lesz a karácsonyfádnak:-)/ de úgy néz ki, hogy még az ívek iránya nem mindig jó.
    Ezeket csak segítés szempontjából írom, és mert kérted:-) Szívesen segítek.
    Én azért bátorítalak, próbálkozz a hajócskával, csak türelem, ha egyszer átfordul, már nem lesz megállás:-) Ha kéred, és még nem küldtem el, szívesen küldök videot, és egyébként javaslom Antal Laci hajócsipke tanító anyagát.
    Azonkívül van egy fórumunk az idexen, gyere közénk, ott is kaphatsz segítséget. Szeretettel várlak oda is.
    Látom, hogy Celldömölkön laksz. Ott is van egy topiktársunk, sajnos, Ő nem csinálja a hajócsipkét, viszont jön a májusi találkozónkra. Május 25-én a Népligetben találkozunk, a minden évben megrendezett találkozónkon. Szeretettel várlak, ha el tudnál jönni, ott személyesen is meg tudnánk mutatni azt a fránya csomó átfordulást.
    Na, jó hosszú lettem, ha kérdésed van, keress, nagyon szívesen segítek.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépnek látom, bár ha sötétebb alapra teszed jobban látszik a fehér csipke.
    Én is tűvel kezdtem a frivolitást, és azóta mióta átfordul a csomó, biza a tűim pihennek, csak hajócskával gyakorlok. Ha az itteni bejegyzés névre kattintasz bejön a blogspotos oldalam, és ott találsz pár free mintát. (A honlapom : katamese.hu ott meg a munkáim vannak, ha kíváncsi vagy rám.)
    Üdv:Kata

    VálaszTörlés
  3. Great snowflake, cross and bookmark!!!! :)

    VálaszTörlés